Skriv ut

Laparoskopisk kirurgi eller åpen kirurgi - hvilken passer for deg?


Bare noen få tiår gikk da epoken med laparoskopi dukket opp i medisinsk vitenskap. Siden da har et stort antall operasjoner bare blitt gjort på denne måten. Det beste er imidlertid at omfanget av operasjoner har blitt utvidet fra enkle prosedyrer som brokk til komplekse operasjoner som adrenalaktomi, nephrectomy og så videre.

Det generelle spørsmålet er om du skal velge en tradisjonell operasjon? Dette spørsmålet krever analyse av to hovedelementer: er åpen kirurgi effektiv? Er laparoskopisk kirurgi mulig?

For å si det faktum, er det ingen slik behandling i medisinsk vitenskap, som kamagra gel norge kan kalles "best". Imidlertid er åpne operasjoner tradisjonelle i naturen, der du må gjøre et langt kutt for å introdusere verktøy, visualisere operasjonen gjennom snittet. Den eneste delen som forårsaker panikk blant pasienter og deres familier er snittet og kraftig blødning. Dette kan imidlertid unngås med laparoskopisk kirurgi.

Den største fordelen med laparoskopisk kirurgi er at den bare trenger noen få svært små snitt. Dette betyr mindre ekstern arrdannelse, smerte, og en raskere helbredelsesprosess enn åpen kirurgi.

Her er noen flere fordeler med laparoskopisk kirurgi:

  1. Risikoen for kontinuerlig blødning kan reduseres på grunn av den lille størrelsen på snittet. Dette reduserer sannsynligheten for blodoverføringer som trengs for å kompensere for blodtap.
  2. Forurensning kan unngås betydelig gjennom luft eller kirurgisk utstyr. Sannsynligheten for å pådra seg et sår eller noen form for postoperativ infeksjon kan derfor reduseres.
  3. Lengden på dagene du trenger for å bo på sykehuset er kortere som helbredelsesprosessen begynner raskere. I de fleste tilfeller kan pasienten bli utskrevet på samme dag eller neste dag hvis det ikke er noen komplikasjoner.
  4. Laparoskopisk kirurgi er definitivt riktig for deg hvis du er diabetiker eller overvektig. Videre, i tilfelle av pasienter med høyt blodtrykk, kolesterol og hjertesykdom, foretrekker leger å gjøre laparoskopisk kirurgi, da tradisjonell kirurgi kan være risikabelt. Derfor bør det antas at du bør velge det beste for den langsiktige fordelen.